Megismerhettük a többéves kihagyás után újra megrendezendő Népkerti Piknik részleteit

Megosztás

Öt, illetve négy évvel ezelőtt is tanúi lehettünk a sikeres és jó hangulatú eseménynek, aztán a koronavírus-járvány és az energiaválság is közbeszólt. De most végre megtörténhet a visszatérés szeptemberben, amiről most már több részletet is megismerhettünk.

Harmadik alkalommal rendez szeptember 10-én pikniket a belváros legnagyobb parkjában a Népkerti Vigadó. A gasztroprogram részleteit csütörtökön délelőtt sajtótájékoztató keretein belül ismertették a szervezők, amelyet a Minap.hu szemlézett.

Az eseményen Barkócziné Kertész Kata, a Népkerti Piknik főszervezője emlékeztetett, a vigadó csapata 2018-ban szervezte meg első piknik rendezvényét a Miskolci Gasztro Klaszter tagjaival közösen, majd a nagy sikerre való tekintettel 2019-ben is részesei lehettek a miskolciak a színvonalas éttermek kínálta ételeknek, és a plédekkel, szalmabálákkal berendezett füves területen zajló gasztro és zenei eseménynek.

– A koronavírus világjárvány miatt 2020-ban, majd 2021-ben is elmaradt a program, a 2022-ben a vendéglátó szektornak együtt kellett megküzdenie az energia és gazdasági válsággal, valamint kezelniük a járvány miatti veszteségeiket. A pikniket viszont nem szerettük volna elengedni, ezért idén úgy döntöttünk, kicsit megújulva, már nem Gasztro, hanem Népkerti Piknik néven, de újból megszervezzük a rendezvényt. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy a Népkerti Piknik is színesíti a város szeptemberi programkínálatát. „Meglehetősen sűrű lesz a következő hónap programok tekintetében, hiszen szeptember 1-je és 9-e között rendezik meg a XIX. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, szeptember 16. és 24. között az Ars Sacra Fesztivált, ami egy vallási jellegű művészeti fesztivál, aminek korábban Budapest volt a központja, és vidéken csak egy két programja volt. Idén azonban Miskolcon kilenc napon keresztül több mint negyven programon kínál majd ez a rendezvény is. A Szinva Örökség Napok idén szeptember 8. és 10. között mutatják meg a miskolci tehetségeket a városunk lakóinak és az ide látogatóknak, a Népkerti Piknik után pedig első ízben rendezzük meg a Miskolci Pikniket is szeptember 22. és 24. között” – sorolta a városvezető. 

A Népkerti Piknik tehát Szeptember 10-én, vasárnap délelőtt tizenegy és este hat óra között óra között várja majd az érdeklődőket. A programon a Leves és Borsod Burger, a Via Piano Étterem, az edelényi Bárány Étterem, a Tókert étterem, a Népkerti Vigadó és Söröző valamint a Vigadó KicsiSéf várja különleges ételekkel az ingyenes rendezvényre kilátogatókat.
Borkülönlegességekkel, fröccsökkel, Barkland pezsgővel, valamint közel negyvenféle sörrel várja a Népkerti Vigadó a vendégeket. A szervezők színvonalas zenei kínálattal készülnek, fellép majd Jánosi Judit énekesnő, a LoungeAlive Duo, Nahaj Péter, délután négy órától pedig Piknik Party lesz Veres Lacival.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek